2010. január 6., szerda

Új év, új fények

Az idei évben nagyon sok solgunk lesz. Szeretni, szeretni, szeretni. Munkánk is sok lesz, gondunk is, terhünk is...
Édes.
Szülők vagyunk, s gyarapodott a családom. Két boldogsággal több.
Nem szoktam újévkor fogadalmakat tenni, de azért visszanézek egy kicsit. Szeretem a dolgaimat lezárni, mindig kitör egy kis pánik, hogy még befejezzem év vége előtt...Sose sikerül, de mindig rendületlenül igyekszem. Ez csakis ösztönös lehet, mert az biztos, hogy már fölértem ésszel-hiába, és mégis. Aztán átlépek az újévbe és megyek tovább, telik nap nap után és folytatom a megkezdett feladatokat.
Lassan és észrevétlenül telik az idő. Van egyáltalán? Szerintem nincs is. Mert csak ha hiszem, akkor szorít, nyomaszt, diktál, különben nem.Egy másik dimenzió, s ezek egymás mellett suhanva haladnak, s bennük mi. Át is léphetsz Te is egyikből a másikba, kedved és akaratod szerint. Ez a sors és egyban a Te választásod.
Isten ereje, s égi segítséggel változtathatsz a sorsodon is. Mert minden úgy történik, ahogy mi vállaltuk.
Megvan-e már az életfeladatod? Amiért jöttél? Töltesz-e még időt fölösleges dolgokkal? Rágódsz-e még a múlt ügyein? Vagy tudtál rajtuk átlépni? Megőrölted a lelked malmában és por lett, hogy elfújja a szél?
Sri Shinmoy mondta:  A múlt por. Tartom magam ehhez. nem hagyom a múlt démonjai ártsanak. van olyan tartozás, amit nem kell megfizetni, ha egy kövön már átléptél egyszer, nem kell visszamenned érte, hogy cipelhesd.
Légy szabad. A gyermekeinknek szabad és könnyű felhő legyen, amivel körülvesszük őket. Hogy ők is szabadok maradhassanak. Más dolgom nem is lesz egész évben, csakhogy felhő legyek a szeretteim körül.
Nektek is ezt kívánom: legyetek boldog felhők!
S Böjte Csaba üzeneteit is ajánlom a másik weboldalamon.

Mit kell csinálnom szülőként? Mi lesz az idei dolgom?

Nincsenek megjegyzések: